Ontspanning voor kinderen: tips voor ouders

De wekker klinkt, en een nieuwe dag begint. Voor velen van ons begint de ochtend met een drukke routine, vol met verplichtingen en afspraken. We rennen van de ene verplichting naar de andere, vullen onze spaarzame vrije momenten met schermgebruik (kijken regelmatig op onze telefoon) en lijken nooit even de tijd te nemen voor onszelf. Maar, laten we even stilstaan bij de vraag: wanneer vinden we tijd voor wat welverdiende ontspanning? Ontspanning is een cruciaal aspect in ons leven, en dit geldt zeker ook voor onze kinderen.

Ontspanning en stressvermindering voor kinderen


Kinderen staan tegenwoordig vaak bloot aan stress, soms door de hoge prestatiedruk op school, en soms door vergelijkingen met anderen. Bij Sound of Joy & Happiness bieden we Sound Journey’s aan  om kinderen te helpen zich te verbinden met hun innerlijke wereld, te ontspannen en te groeien.

Het is onze missie om de jeugd van vandaag een kostbare geschenk van geluid en verbeelding te bieden. Zodat we kinderen kunnen helpen ontspannen en opgroeien in een wereld die soms zo hectisch kan zijn.

Wil je alvast graag een kijkje nemen bij het aanbod waarbij wij kinderen helpen op creatieve wijze te ontspannen? Klik dan op deze link:

https://soundofjoyandhappiness.com/product-categorie/sound-journeys-voor-kinderen/

Hoe kan ik mijn kind helpen ontspannen?


Ouders spelen een belangrijke rol in het leren van ontspanningstechnieken aan hun kinderen. Hier zijn enkele tips om ontspanningsmomenten in het dagelijkse leven van je kind in te bouwen:

Ouders spelen een belangrijke rol in het leren van ontspanningstechnieken aan hun kinderen. Hier zijn enkele tips om ontspanningsmomenten in het dagelijkse leven van je kind in te bouwen:

Creëer tijd voor gesprekken: Na schooltijd, geniet samen met je kind van een kopje thee en neem de tijd om de dag te bespreken. Stel open vragen zoals “Wat was het leukste dat er vandaag is gebeurd?” of “Waar heb je vandaag om moeten lachen?” Dit opent de deur naar echte gesprekken.

Maak van het avondeten een gezamenlijk moment: Probeer tenminste enkele avonden per week de telefoons weg te leggen en geniet samen van het avondeten. Stel elkaar open vragen, luister echt naar elkaars verhalen en stimuleer een diepgaand gesprek. En/of zing een liedje waar je kind rustig van wordt, aai, masseer of kriebel tijdens het liedje de rug of buik van je kind ( net wat hij/zijn fijn vind, een fijne toevoeging is om daar een etherische olie aan toe te voegen. Laat je kind een geur uitkiezen die hij/zij zelf fijn vind ruiken en rustig van wordt.

Bedtijdritueel: Als je je kind naar bed brengt, maak dan gebruik van dit rustige moment. Zet een zacht muziekje op, ga even bij je kind zitten en bespreek de dag. Neem de tijd om te luisteren en vragen te stellen.

Samen een rustige ademhalingsoefening doen kan ook helpen om te ontspannen. Of zet de Sound Journey van Sound of Joy & Happiness op. Elke Sound Journey bestaat uit een boeiend verhaal waarbij er wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind. Ook werken we aan ademhalingstechnieken tijdens de Sound Journey voor nog meer ontspanning. Je kunt ook een gratis Sound Journey downloaden via deze link om te proberen wat deze manier van ontspanning in het leven van jou kind(eren) kan betekenen: https://soundofjoyandhappiness.com/voor-kinderen-2/

ontspanning-voor-kinderen

Waarom moeten ouders tijd doorbrengen met hun kinderen?


Het is van vitaal belang dat we als ouders bewust tijd vrijmaken voor ontspanning in het leven van onze kinderen. Dat we bewust aanwezig zijn en echt de aandacht aan de kinderen geven die ze verdienen. Dit kun je doen door met je kinderen in de speeltuin bewust met ze te gaan spelen en niet op een bankje op je telefoon zitten.

Maar wat vooral belangrijk is, is je eigen hoofd ook leeg te maken zodat je niet met je gedachten bij je werk zit of bij de taken die nog gedan moeten worden. Bij Sound of Joy a& Happiness kunnen we ook jou als ouder op een leuke en creatieve manier helpen om die ontspanning te vinden bijvoorbeeld door het volgen van onze online Dans Meditaties. Wil je hier meer over weten lees dan onze blog: https://soundofjoyandhappiness.com/2023/05/06/dansen-waar-is-het-goed-voor/

Tools voor ontspanning voor kinderen

Maar voor nu even terug naar de kinderen. Door eenvoudige maar effectieve technieken toe te passen, kunnen we onze kinderen helpen stress te verminderen en innerlijke rust te vinden. Ook voor hun is het enorm belangrijk om die rust en ontspanning te vinden. Helaas is het de keiharde realiteit dat ook kinderen al op jonge leeftijd stress ervaren of zelfs in een burn-out belanden. Wil je jou alvast een fijne ontspannende oefening meegeven? Kijk en luister dan even naar deze video, of laat de video aan jou kind horen: https://www.youtube.com/watch?v=pwSzNgW4ZqQ&t=96s

Laten we samenwerken om een wereld te creëren waarin kinderen de kracht van ontspanning begrijpen en waarderen. Het begint met de kleine momenten die we in hun dagelijkse leven integreren.

Dus, laten we onze kinderen helpen ontspannen, groeien en bloeien in deze veeleisende wereld. Het is een investering in hun toekomst en welzijn.

Bedankt voor het lezen, en laten we samen bouwen aan sterke en ontspannen kinderen!

Voor onze complete aanbod aan creatieve ontspanning voor kinderen kun je terecht op deze pagina: https://soundofjoyandhappiness.com/product-categorie/sound-journeys-voor-kinderen/

Met warme groeten,

Wendy

Sound of Joy & Happiness