Dans meditaties verminder burn-out klachten

Dans Meditaties, verminder Burn-Out Klachten, hoe kunnen dans meditaties helpen om deze klachten te verminderen? Ik vertel je er in deze blog graag meer over.

In onze huidige, hectische samenleving is het niet verrassend dat steeds meer mensen te kampen hebben met burn-out klachten. Symptomen als aanhoudende vermoeidheid, rugpijn, een overvol hoofd vol gedachtes, en diverse andere lichamelijke klachten kunnen het dagelijks functioneren ernstig belemmeren. Ik weet er alles van ik heb daar zelf ook gestaan. Eind 2019 kwam ik in een burn-out terecht Deze symptomen zijn vaak signalen van ons lichaam dat het tijd is om een stap terug te doen en te zorgen voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Dit deed ik ook en sindsdien ben ik onderzoek uit gegaan wat je kunt doen om de burn-out klachten te verminderen.

Ik kwam persoonlijk niet alleen in een burn-out terecht doordat ik te veel hooi op mijn vork nam maar ook omdat ik mijn hart niet meer volgde. Ik dacht met mijn hoofd. Op dat moment werkte ik al ongeveer 12 jaar als dansdocent voor kinderen, een heel mooi beroep maar niet iets wat ik 40 uur per week wilde doen. Dus dacht ik, ‘als ik dan toch al werk met kinderen, kan ik wel het onderwijs in gaan’. Zo kwam ik te werken in een kleuterklas met bijna 30 kinderen. Veel kinderen hadden al een zwaar rugzakje wat mijn moederhart deed huilen. Zo jong en op deze leeftijd al zo’n rugzakje op zak hebben. De combinatie van al deze dingen liet mijn emmertje over lopen en uiteindelijk kwam ik dus in een burn-out terecht.

dans-meditatie

Niet lang daarna ben ik begonnen met het spelen op een Handpan (een bijzonder instrument). Velen vormen van creatieve expressie ging ik beoefenen en ik merkte dat dit heel helend werkte. Gewoon alles kunnen laten stromen, van binnen naar buiten.

Het dansles geven liet ik helemaal los, maar uiteindelijk mocht het oude (dansen) en het nieuwe (muziek) samen stromen en zo instonden de Dans Meditaties. Dans meditatie is een effectieve methode om burn-out klachten en andere klachten die te maken met een oververmoeid zenuwstelsel aan te pakken en te verminderen.

Dans Meditaties helpt enorm goed bij Burn-Out klachten en biedt een unieke manier om zowel het lichaam als de geest te ontspannen en te herstellen. Ze zijn speciaal ontworpen voor mensen die het moeilijk vinden om te mediteren in stilte en worstelen met de traditionele meditatietechnieken die vereisen dat je stil zit en aan niks denkt tijdens het mediteren. Persoonlijk vond ik dat best lastig met een hoofd die altijd ‘aan’ stond. Geleide meditaties hielpen al iets meer maar mijn lichamelijke klachten werden hier niet minder door.

Wat zijn dans meditaties?

Dans Meditaties combineren de vloeiende bewegingen van dans met de kracht van geleide meditatie. Deze vorm van meditatie stelt je in staat om uit je hoofd te komen en meer in je lichaam te zakken. Het helpt om blokkades in je lichaam te doorbreken en de energiestroom in je lichaam te bevorderen. Door de focus op beweging kunnen gedachtes die je hoofd overvol maken naar de achtergrond verdwijnen, wat zorgt voor een diepe staat van ontspanning. Je hoeft hier niet voor te kunnen dansen. Misschien vind je het bijvoorbeeld wel gewoon fijn als je nekpijn hebt om zachtjes op de muziek door die pijn heen te bewegen, daarbij is dans dus niet belangrijk maar gaat het om de beweging.

Voordelen van dans meditaties voor burn-out klachten

Vermindering van Stress en Angst: Dans Meditaties helpen om het cortisolniveau, het stresshormoon, in het lichaam te verlagen. Dit resulteert in een afname van stress en angstgevoelens. Daarom kunnen Dans Meditaties Burn-Out Klachten verminderen.


Lichamelijke Ontspanning: De bewegingen helpen spierspanning te verminderen, waaronder veelvoorkomende klachten zoals rugpijn.


Verbeterde Energie en Vitaliteit: Door de energie in het lichaam weer vrij te laten stromen, voelen deelnemers zich vaak energieker en vitaler.


Mentale Helderheid: Door de aandacht te verleggen van gedachtes naar het lichaam, ontstaat er mentale ruimte en helderheid, waardoor je beter kunt omgaan met een overvol hoofd.

dans-meditatie-burn-out

Hoe dans meditaties jou kunnen helpen

Als je je herkent in de symptomen van een burn-out en op zoek bent naar een manier om deze te verlichten, dan kunnen Dans Meditaties een waardevolle toevoeging zijn aan je zelfzorg routine. Het biedt een laagdrempelige, plezierige manier om te werken aan je gezondheid zonder de druk te voelen van traditionele meditatiepraktijken. Bezoek deze pagina op onze website voor meer informatie over hoe je kunt beginnen met Dans Meditaties en maak de eerste stap naar een gebalanceerde en gezonder leven. Wil je graag een introductie video bekijken van de module ‘Connect with Souldance’ die is gebaseerd op de 4 natuur elementen, dan kan je die hier bekijken

Dans meditaties, verminder Burn out klachten met deze unieke en fijne methode. In een wereld waar stilzitten en nietsdoen vaak als onmogelijk wordt beschouwd, bieden Dans Meditaties een heilzaam en fijn alternatief. Het is tijd om de verbinding met jezelf te herstellen en de harmonie tussen lichaam en geest te bevorderen. Ontdek vandaag nog hoe Dans Meditaties jouw pad naar herstel kunnen zijn.