Dans meditatie of meditatie – Welke meditatie past bij mij?Dans Meditatie, meditatie of geleide meditatie en de vraag welke meditatie bij jou past is helemaal geen verkeerde vraag. We zijn immers niet allemaal hetzelfde. Er zijn ook mensen die houden van verschillende soorten muziek.

Mediteren ie een manier om emoties op een gezonde manier te verwerken, met mediteren kun je ze echt even goed doorvoelen. Ook de emoties, als verdriet, boosheid en schuld mogen er soms gewoon even zijn. Als we deze emoties echt even toe laten zal je ook zien dat ze steeds wat sneller weer zullen verdwijnen. Wegdrukken heeft niet zo veel zin, doorvoelen wel. Wanneer je jezelf toestaat om je emoties te doorvoelen en als je ondervindt waar ze vandaan komen, kun je jezelf en je behoeftes beter begrijpen.

Meditatie

Wat je in feite doet met meditatie is gewoon op een rustige plek gaan zitten even je ademhaling rustig laten worden en stil te zijn en proberen aan niks te denken. Als je een gedacht opmerkt dan beoordeel je deze niet maar laat je de gedachte simpelweg weer voorbij gaan en ga je weer terug naar het aan niks denken. Maar zelf ben ik van mening dat er heel veel verschillende manieren van mediteren zijn. Zo kan ik ook heerlijk gaan wandelen en op die manier mediatief bezig zijn, of lekker creatief bezig zijn, lekker in de tuin zitten en voor je uit staren kan ook heel fijn zijn. Of misschien is lekker flink sporten wel voor jouw een manier om te mediteren.

Ik denk altijd maar dat iedereen zijn/haar eigen manier heeft van het hoofd even lekker leeg krijgen

Geleide meditatie

Bij geleide meditatie volg je iemand zijn stem. Je kunt ergens gaan zitten of liggen en een audio opzetten. Je kunt dit doen door het geluid over de boxjes af te spelen of door een koptelefoon op te zetten of oordopjes in te doen. Ideaal als je het lastig vind om helemaal in de stilte te zijn. Bij geleide meditatie volg je iemand zijn stem. Je kunt ergens gaan zitten of liggen en een audio opzetten. Je kunt dit doen door het geluid over de boxjes af te spelen of door een koptelefoon op te zetten of oordopjes in te doen. Ideaal als je het lastig vind om helemaal in de stilte te zijn

Dans meditatie of ook wel intuïtief dansen genoemd

Dit is ideaal voor hoog gevoelige en creatieve mensen die een hoofd hebben die vaak AAN staat. Je vind stil zitten en aan niks denken lastig of je valt tijdens een geleide mediatie vaak in slaap. Dans Meditaties bieden hier in uitkomt. Wat je met Dans Meditatie doet is eigenlijk het volgen van de muziek en de geleide meditatie/visualisatie die je op dat moment luistert. Je zoekt dan een plek op waar je kunt staan en bewegen. Sluit dan gewoon je ogen en haal even diep adem e laat vervolgens je ademhaling precies zijn zoals die is, je hoeft hier niets aan te veranderen. Wil je graag een een gratis Dans Meditatie proberen om te kijken of dit ook iets voor jou kan zijn? Dan kun je hier een Gratis Dans Meditatie volgen

dans-meditatie

Uitlaatklep met een dans meditatie

Het is ook super fijn om een uitlaatklep te hebben om de emoties er even lekker uit te gooien. Door je lichaam in beweging te brengen kun je de energie die in je leeft makkelijk naar buiten brengen zodat het kan worden los gelaten. Dit kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Je kunt even lekker een potjes schreeuwen of janken, of gaan joggen. Wat ik zelf heel erg fijn vind is dansen. Het is een plezierige manier voor mij om emoties te verwerken. De dansmeditaties gaan niet over hoe het er uit ziet, over vaardigheden of wat dan ook. Dit type dans gaat eigenlijk minder over het dansen zelf en meer over het afstemmen op jezelf en je emoties. Het gaat gewoon om de beweging zodat blokkades kunnen worden opgeheven en energie weer kan stromen. Het geeft je emoties een uitlaatklep. Door te dansen breng je bijvoorbeeld je (negatieve) energie, angst en gebrek aan eigenwaarde naar buiten. Je maakt hierbij gebruik van je intuïtie; je beweegt zoals je wilt bewegen, op basis van hoe je je voelt. Het is een goede manier om je weer met jezelf te verbinden.

Om bewust met je lichaam bezig te zijn kun je deze blokkades opheffen. Mocht je nu meer willen lezen over lichaamsbewustzijn en hoe je die kan vergroten dan raad ik je aan deze blog te lezen.

Wil je alvast een Dans Meditatie proberen ut de module ‘connect with Souldance’ die is gebaseerd op de 4 natuurelementen? dan kun je via deze link https://youtu.be/n_-4qXfNmkI de Dans Meditatie luisteren die gaat over het element ‘lucht’.